Nowe urządzenie do gotowania pierogów

 

Większość mącznych potraw jest szybka i łatwa w przygotowaniu, jednak pierogi wymagają nieco doświadczenia i trochę cierpliwości. Gospodynie domowe mają już wyprawę i potrafią szybko przygotować obiad dla kilku osób, jednak seryjna produkcja pierogów nie wchodzi w grę, bo to czasochłonne zadanie. 

Jak działa urządzenie do przygotowywania pierogów?

urządzenia do gotowania pierogówPierogi to klasyczna, polska potrawą, która może być przygotowana na wiele sposób. Mogą one być ugotowane w gorącej wodzie, lub podsmażone na patelni. Urządzenia do gotowania pierogów znacznie ułatwiają pracę i ją przyspieszają. Specjalny garnek, w którym ustawia się stałą temperaturę, posiada w środku mieszadła, które przez cały proces obracają się i zapobiegają sklejaniu pierogów oraz pozwalają zachować ich naturalny kształt. Do naczynia pierogi trafiają wprost z taśmy produkcyjnej, przy której pracownice lepią pojedyncze sztuki. Proces gotowania trwa tylko kilka minut, a potem podgotowane pierogi trafiają do naczynia z zimną wodą, aby je zahartować w celu zachowania kształtu w trakcie końcowego gotowania przez klienta w domu. Firma sprzedająca urządzenia może dostosować je do indywidualnych wymogów przedsiębiorstwa, które będzie z niego korzystać. Możemy przy jego użyciu wykonywać pierogi z dowolnym nadzieniem, gotować kluski i kopytka. Urządzenie pozwala zminimalizować straty niemalże do zera, bo większość pracy jest wykonywana automatycznie i nie ma możliwości pomyłki. Jednak nic nie zastąpi wprawnych i szybkich rąk pań lepiących kształtne pierożki.

Zainwestowanie w takie urządzenie opłaca się przedsiębiorstwom, które planują produkcję pierogów na masową skalę, ponieważ dziennie przy jej użyciu można wyprodukować aż dwadzieścia pięć tysięcy pierogów. Sekretem dobrych wyrobów jest pyszne nadzienie i miękkie ciasto.